Hoeve Kindergoed
Nijkerkerweg 47, 3853 NT Ermelo
0341 55 43 23 - info@hoevekindergoed.nl

Hoe werkt het en hoeveel kost het ongeveer?

Onze ideale bruiloft op de Hoeve

Trouwen kost geld. Wij zijn niet duur, maar het kost inderdaad best veel geld. Dat komt bij ons vooral omdat we met een heel team van slimme en leuke mensen heel veel tijd in de voorbereiding steken. Wij zijn met 7 man het hele jaar druk op kantoor, in de keuken en op de Hoeve zelf om te zorgen dat alles op jullie bruiloft perfect loopt. In het trouwseizoen is ons team natuurlijk nog een stuk groter. En we werken met de beste producten die we kunnen vinden. Want het is een cliche, maar je trouwt maar 1 keer en dan wil je gewoon dat alles perfect voor elkaar is.

We hebben ondertussen al meer dan 400 bruiloften georganiseerd. Echt iedere bruiloft is anders. En ondertussen hebben we wel geleerd waar onze bruidsparen en wijzelf echt blij van worden. Om je een beter inzicht te geven in wat een bruiloft bij ons ongeveer gaat kosten, hebben we onze ideale bruiloft voor jullie verder uitgewerkt. Zodat jullie je kunnen verheugen, maar ook zodat je een idee hebt of het reeel is wat jullie willen.

(Als je geen zin hebt om het hele verhaal te lezen maar toch benieuwd ben hier alvast de cliffhanger:)

Een complete dagbruiloft met 40 daggasten en 80 avondgasten (of zo'n 60 gasten de hele dag, dan is nog leuker!) kost gemiddeld zo'n € 11.000,00. Blijf je overnachten (liefst met 20-30 gasten), dan komt het totaal in de buurt van € 12.500. Jep, da's inclusief de hele organisatie en voorbereiding, de hele dag super lekker eten en drinken en wij zijn er de hele dag speciaal voor jullie. Een kleinere bruiloft kunnen we al regelen vanaf € 9000,00. Veel goedkoper gaat dus niet lukken. Bij een grotere bruiloft, grote groep dineren aan lange tafels, moeilijke cocktails en andere prinsessenwensjes zal dat richting € 16.000 gaan. Dan heb je een idee. Klaar voor de dag? Daar gaan we! 

Trouwen op de boerderij met een eigen Hoeve voor een gezellig feest, samenzijn en wie weet slapen. Uniek en exclusief, voor 24 uur jouw thuis!

En dan nu ons overzicht van een ideale bruiloft op de Hoeve

Vanaf 12.00 uur...

...is de aankomst van een kleine groep gasten zoals ceremoniemeesters (en bruidspaar) om de laatste dingen te regelen. Wij hebben alles natuurlijk al helemaal klaarstaan voor jullie, maar bij de laatste dingen moet je toch echt even helpen. Denk hierbij aan het neerzetten van de bloemen, ophangen van de decoratie en gewoon even je eigen spullen klaarzetten, vooral als jullie blijven overnachten.

Vanaf 14:00 uur...

..is de aankomst van de overige daggasten. Vaak komen jullie gasten uit het hele land. Dan wil je na een lange autorit dus even uitkreukelen, plassen, koffiedrinken en hoi zeggen (of kennis maken) tegen de rest van de gasten. Hier nemen we even de tijd voor. Zodat iedereen relaxed is als de bruiloft begint.

Rond 15.00 begint de ceremonie...

De mooiste plek voor de ceremonie is het Trouwbos. Noemen we ook wel het Hemeltje. 80 jaar geleden gebruikte mijn opa deze plek al om tussen de middag in alle rust een dutje te doen. Mijn opa noemde deze plek dan ook het Hemeltje. Lekker buiten onder de eikenbomen, want dat is gewoon het gaafst. In overleg met jullie hebben wij alles klaargezet zodat jullie elkaar in een onvergetelijke -buiten-setting het ja-woord geven. Als het minder mooi weer is of als de groep groter is dan 60 gasten trouwen we in de boomgaard onder onze grote dubbel-starshade tent. Buiten, maar toch overdekt.

Na de ceremonie staan wij klaar met de glazen champagne zodat jullie samen kunnen proosten. En we snijden de taart aan. Die taart moet/mag je trouwens zelf regelen. Of gewoon verschillende taarten van je favoriete bakker, of Bossche Bollen. Of zakjes chips. We hebben het allemaal al voor bij zien komen. Of vraag je moeder om appeltaarten te bakken. Ook leuk, en zij zal de rest van de dag stralen door alle complimentjes. Nou ja, bedenk maar iets leuks. Wij helpen wel mee. En als je niet van taart houdt kunnen we natuurlijk ook gelijk aan de borrelplank gaan!

 

Controleer de beschikbaarheid

Kijk in onze agenda wanneer er plek is.

“Nog even over die borrel, wat hebben we eigenlijk in de bar?”

Overdag schenken we alle drankjes vanuit de buitenbar onder de hooiberg. Hertog Jan van de tap, verschillende flesbieren en speciaalbieren als Leffe Blond en Radler 0.0 en van die grote kannen met fruitwater en limonade en natuurlijk gewoon koffie, thee, sap en frisdranken. En wijn. Gewoon lekkere wijn. We schenken helaas geen Chateau Petrus en Mouton-Rothschild. Ieder jaar kiezen we met onze wijnhandelaar mooie toegankelijke wijnen die iedereen kan waarderen. En als je echt specifieke wensen hebt moet je maar even roepen.

En daarbij een grote gezamenlijke borrelplank. Het echte eten komt straks, maar nu alvast wat warme grillworst en Zeeuws spek van de Black Bastard, goeie kaasblokjes, andere goeie kazen, groentesticks met yoghurtdip, zoutjes en nootjes en heerlijke vleeswaren. Ohja, die drankjes mag je de hele dag zelf bij de bar halen. Natuurlijk brengen wij je oma een kopje koffie en willen we even meelopen. En we zijn niet te lui om te serveren, maar zelf halen is gewoon beter voor de sfeer.

 

En dan nu eindelijk eten!

Het diner: hoogtepunt, stresspunt, twijfelpunt.

Lange tafels of juist buffet, tafelschikking of niet, kunnen die boeren eigenlijk wel koken? Om met die laatste vraag te beginnen: jazeker kunnen wij koken! Wij houden van buitenkoken, live-cooking, verse ingrediënten en smaak. Een beetje foodtruck-style, dus robuust en bourgondisch. Eerlijke producten waarbij je ziet, snapt en proeft wat je eet. En daar dan blij van wordt. Wij maken alles zelf, van marinade tot saus en van salade tot dessert. Onze ingredienten komen van echte topleveranciers, zoals Bakker Piet, Slagerij ter Weele en Landwinkel Arkelandshoeve. Namen die je misschien niet kent, maar zij leveren allemaal van van toevallige passant tot 2-sterrenrestaurant. Echt geweldige kwaliteit, dat gaan jullie ook merken.

We gaan lekker buiten eten. Liefst niet te moeilijk met tafelschikking enz, gewoon lekker en losjes eten in de boomgaard. Op de tafels hebben we natuurlijk wel verse bloemetjes staan. En andere leuke versiering die jullie zelf hebben bedacht en gemaakt. Wij zijn ondertussen al 2 dagen bezig om het diner voor te bereiden, want koken met verse ingrediënten kost tijd. Wanneer dit voorbeeldmenu je aanspreekt, komt het met dat diner wel goed: 

  • Make-your-own hamburger. De lekkerste, meest eerlijke hamburger gebakken op de Black Bastard! 
  • Lamsracks of lamsbout in kruidenkorst van eigen boerderij, de lekkerste!
  • Gekruide gegrilde kippedijtjes van de Arkelandshoeve met citroen en tijm 
  • Bavette van de Black Bastard, eerst zacht gegaard, dan lekker hard afgegrild
  • In zijn geheel op eigen eikenhout zelf gerookte zalmzijdes. 
  • Paddenstoelen gevuld met geitenkaas, walnoten en gedroogde tomaatjes
  • Gegrilde aubergine met granaatappel, amandel en kerrieyoghurt
  • Gegrilde zoete maiskolven met honing en boter 

En daarbij: 

  • Planken met versgebakken broden, kruidenboter, knoflook-kruidensaus, verse tomatensalsa, tapenade en humus
  • Klassieke groene salade met tomaat, komkommer, rauwkost eeen een gekookt eitje
  • Kruidige couscousalade met ras el hanout, gepofte tomaat, rucola en amandel
  • Gegrilde zomergroentes met balsamico en knoflook
  • Frietjes met mayo, want dat hoort bij feesteten

Nog even over vegetarisch: In mijn visie gaat samen eten niet over zoveel mogelijk vlees wegwerken, maar om samen genieten. Dus eten wat je normaal misschien niet eet, maar ook niet zo ingewikkeld dat je een handleiding nodig hebt. We koken het liefste waar jullie als groep blij van worden. Vaak met vlees, maar we kunnen jullie bruiloft ook grotendeels of volledig vegetarisch verzorgen. En nee, dan krijg je niet hele hele assortiment van de vegetarische slager op je bord, maar echt goeie producten, en heel veel groentes. Wat denk je van:

  • Versgebakken breekbrood, manchego, verse peer, huisgemaakte chutney, boerenboter en eigen import Spaanse olijfolie.
  • Daarna Siciliaanse peperonata met burrata, het luxe zusje van de salade Caprese. Zachte ingelegde paprika met olijven, oregano, peterselie, basilicum en lekker veel romige burrata. Met daarbij versgebakken focaccia. Klassiek Italiaans en verrassend.
  • Voor het hoofdgerecht dalen we langs de middellandse zee af richting Libanon en Jordanië. We presenteren per tafel een geweldige plank vol bijzondere groentebereidingen:


-        Gegrilde aubergine met za’atar, granaatappel, basilicum en yoghurt-sumakdressing
-        In zijn geheel gegrilde bloemkool met chili-olie en tahinsaus
-        Venkelsalade, flinterdun gesneden venkel met dille en sinaasappeldressing
-        Salade Fattoush, knapperige groene salade met komkommer, tomaat, rode ui, radijs, verse kruiden en krokantjes van gebakken pitah
-        Zoete aardappelfriet met chili-mayo
-        Versgebakken pitah’s met humus, kruidenolie en labneh met harissa 

We sluiten het diner af met een mooi ijsdessert van onze klassieke ijscobakfiets: Roomijs met een Luiks wafeltje, verse aardbeitjes, chocoladesaus en slagroom. En natuurlijk koffie en thee. 

 

Eten voor jullie

We koken speciaal voor jullie. Dus maken wat jullie lekker vinden. Wij gaan het nog uitgebreid met jullie bespreken. Als dat meer (of volledig) vega of vegan mag zijn, dan doen we dat met veel plezier. Als jullie vooral spareribs met frietjes willen, doen we dat.

Maar wat we niet doen is van die treurige oranje gemarineerde speklapjes op zo’n saaie rvs-BBQ gooien met een kwak aardappelsalade uit de emmer erbij. Leuk voor een buurtbarbecue, maar niet tijdens je bruiloft. Wij koken echt. En echt lekker!

En dan feest!

En dan het feest! Alle spannende momenten zijn geweest. De ceremonie bleek toch veel gaver dan "ff een handtekening zetten voor een ambtenaar die we niet kennen", je ouders hadden opeens toch een grappige en liefdevolle speech voorbereid en samen eten in de boomgaard was een event opzich. En dan nu feest! Er hoeft niets meer, tijd om relaxed een biertje te drinken. Het feest is vooral gezelligheid. Feliciteren, vrienden en bekenden zien, drankjes drinken en dansen. Of gewoon borrelen. Muziek is altijd leuk. Maar moet ’s avonds wel binnen in de feestzaal. Dan krijg je dus binnen meer een dansfeest, en buiten meer borrelsfeer. En dat werkt heel erg goed.

Tijdens het feest gaan we rond met hapjes. Eenvoudig, maar wel wat je dan wil. Dus grote schalen met goeie bittergarnituur, met ook voldoende vega-keuze. En schalen met nacho’s. Die goeie, met veel gesmolten kaas, pepertjes en guacemole. En aan het einde van de avond een latenight-snack. Maak je eigen hotdog of gewoon frietjes. Daar moet je nu misschien nog niet aan denken, maar tegen die tijd zal je ons dankbaar zijn!

We sluiten het feest af rond 0.00 uur. Ja, we weten dat jullie misschien nog veel langer door willen gaan. Maar voor een bruiloft is dat een mooie tijd om af te ronden. Gasten die van ver komen moet nog helemaal naar huis rijden, de mensen die hun nichtje als oppas thuis hebben zitten moeten naar huis en zelf ben je na zo’n dag vol aandacht, emoties, liefde en toespraken vaak ook best wel gaar. En voor onze buren willen we ook dat het uiterlijk rond die tijd rustiger wordt.

Er is heel veel mogelijk, en we kunnen echt een goed feest houden. Maar als echt denkt dat je met een grote groep tot diep na middernacht wil gaan knallen, dan moet je misschien even verder zoeken naar een mooie locatie waar dat wel kan.

Uitzwaaien, gasten naar huis sturen en met een kleine groep lekker blijven slapen
Nou, dat dus. Met alle gasten blijven slapen gaat niet passen en is ook niet leuk. Maar met een kleine groep (ergens tussen 20 – 35 gasten) blijven slapen is wel heel gaaf. Je kan dan na het feest nog rustig een drankje buiten bij de vuurkorf doen (zie je wel dat er veel mogelijk is?). Slapen doe je in 1 van de 10 slaapkamers op de Hoeve, buiten op het kampeerveld of in een hotel of B&B in de buurt. En de volgende dag lekker samen ontbijten, verhalen uitwisselen en nagenieten. Dat ontbijt maken wij voor je. Eenvoudig maar precies wat je wil: Versgebakken broodjes en croissantjes, roerei met spekjes, Griekse yoghurt met vers fruit & granola, kaas, brie en vleeswaren en veel koffie, thee en sap. En daarna spullen pakken, tenten opruimen, cadeaus inladen, bloemen en versieringen meenemen en lekker naar huis!

Oké, oké, maar wat kost al dat moois?

Als je zover bent gekomen bent en je vindt het nog steeds gaaf, hebben we grote kans dat jullie je ideale bruiloftslocatie hebben gevonden. Wat we hier omschreven hebben is namelijk geen smooth marketingtrucje van een of andere 'contentmanager', maar het verhaal van ons. Wij (Hartger & Michelle) en ons team zijn 6 dagen per week bezig met dit soort bruiloften. Dit kunnen we, hier zijn we goed en en hiermee kunnen we jullie verrassen en verwonderen. Over de kosten:

Een bruiloft op vrijdag of zaterdag met zo'n 40 daggasten en 80 avondgasten zonder overnachten kost gemiddeld € 11000,00. Das geen lokkertje, maar de prijs die je met bovenstaand programma ook zal terugvinden in ons voorstel. Dit is dus een totaalprijs inclusief locatie- en organisatiekosten, 3 afspraken op locatie om alles uitgebreid door te nemen, al het heerlijke eten en drinken zoals we hebben besproken, persoonlijke begeleiding door ons team in de voorbereidingen en op de dag zelf. Geen adders in het gras, thats it. Tenzij jullie meer/anders/ingewikkeld willen, dan maken we daar natuurlijk afspraken over. Knoppen voor jullie om aan te draaien zodat de kosten veranderen zijn dus:

- Blijven overnachten. Kost ongeveer € 2000,00 extra, (25 personen) inclusief unieke naborrel na afloop van het feest. Tweepersoonskamers met fijne bedden met bedlinnenpakket en een heel lekker ontbijt. Slapen op ons kampeerveld kan ook, dan worden de kosten wat lager.

- Shared dining. We zijn nu uitgegaan van een heel mooi diner, waarbij je zelf mag kiezen en opscheppen. Bij shared dining, met verschillende gangen, gedekte tafels en flessen wijn en karaffen water op tafel zullen de kosten per daggast zo'n €20,00 hoger zijn.

-Trouwen op dinsdag of woensdag. Scheelt in locatie- en organisatiekosten toch weer zo'n € 500,00.

- Meer of minder gasten uitnodigen. Less is more, soms is het leuker om met een kleinere groep een herrinnering samen te maken dan om iedereen uit te nodigen die je kent.

Als het goed is heb je nu een heel aardig beeld van wat er bij ons mogelijk is, waar we goed in zijn en hoe wij het regelen. Ik weet ook dat dit voor jullie pas het begin is. Heb je vragen, mail of bel dan! Je krijgt dan geen mail terug van een of andere enge party-manager maar van Michelle, Saskia of Hartger. En we geven zo snel mogelijk antwoord op je vragen, zodat jullie verder kunnen met het plannen van een supergave dag, jullie bruiloft! De mooiste dag van je leven? Misschien, maar ik gun je eigenlijk nog veel meer mooie dagen als jullie getrouwd zijn. Tot snel!

Hoe gaan we verder?

Ik heb er zelf een hekel aan om bij een bedrijf langs te gaan als je geen idee hebt hoe ze werken en of je het wel kan/ wil betalen. Met bovenstaande voorbeelden kan je zelf denk ik redelijk goed inschatten of Hoeve Kindergoed de ideale trouwlocatie voor jullie kan zijn. Worden jullie er blij van, mail ons dan. We nemen dan contact op om te kiijken wat op hoofdlijnen julie speciefieke wensen zijn. En we plannen een afspraak op de Hoeve in (reken op ruim een uur) om alle wensen en ideeen met jullie door te nemen en om je onze Hoeve te laten zien. Daarna kunnen wij en uitgebreid voorstel voor jullie maken. Weten jullie gelijk hoe wij het voor ons zien, wat we gaan doen en wat dat gaat kosten.

Controleer de beschikbaarheid

Kijk in onze agenda wanneer er plek is.