Groepsaccommodatie sinds 1937

De Ceremonie

Hoeve Kindergoed als officiële trouwlocatie

Hoeve Kindergoed is door de gemeente Ermelo aangewezen als officiële trouwlocatie. Het is dus mogelijk om het burgerlijk huwelijk bij ons op locatie te laten voltrekken door een ambtenaar van de burgelijke stand. Je moet hiervoor een afspraak maken met de gemeente Ermelo. Kijk voor meer informatie over alle regeltjes en regeldingen op www.ermelo.nl/trouwen

Zelf je plek op de Hoeve uitkiezen voor de ceremonie

Uniek aan Hoeve Kindergoed is dat jullie elkaar overal op het terrein het Ja-woord mogen en kunnen geven. Dit kan dus binnen in de Eikenkamp, maar ook bijvoorbeeld in de boomgaard of misschien wel tussen de oude eikenbomen. Wij geven je een aantal suggesties van mooie ceremonies die wij al hebben meegemaakt op de Hoeve.

In de Boomgaard

De boomgaard is een prachtige zonnige plek tussen de bomen. Je bent echt helemaal buiten, je hoort de vogels, ziet de dieren en de zon verlicht jullie feest. Met klapstoelen of strobalen en kleden maak je het zo groot als je zelf wil. Zo is er altijd ruimte voor iedereen, maar blijft het toch intiem.

Onder de Eikenbomen

De bosrand met oude eikenbomen is al jaren de favoriete plek voor bruidsparen die in de zomer trouwen. Je hebt het idee dat je in een soort boskamer zit, veilig beschut door hoge bomen en lager struikgewas. Door middel van slingers, lampjes en andere versiering creeër je een besloten sfeer. Samen met je gasten vier je zo midden in de natuur jullie mooiste moment.

In het weiland, tussen de schapen

Midden in een weiland omringt door eikenbomen. Twee stoelen of een bankje voor het bruidspaar. Strobalen en kleden op de grond voor de gasten. Het kan zo eenvoudig zijn. En zo mooi. En het kan bij ons!

In een bruidstent

Leuk al die dieren, maar een bruiloft mag ook wel romantisch zijn. In dat geval kunnen jullie kiezen voor een witte tent. Witte klapstoelen en veel bloemen maken het plaatje af. Heel klassiek, en toch bijzonder. Zo kunnen jullie ook als wat minder mooi weer is buiten de ceremonie vieren met je familie en vrienden. Samen zoeken we een plek uit die jullie een goed gevoel geeft.

Binnen in de feestzaal

Buiten trouwen is geweldig, maar kost vrij veel organisatie. Zo moet je altijd rekening houden met regen en felle zon of kou. Of je trouwt in de winter, als het buiten te koud is voor een ceremonie. Wanneer een buitenceremonie om wat voor reden dan ook niet mogelijk of aantrekkelijk is, kunnen jullie de ceremonie altijd binnen in de feestzaal vieren. De eeuwenoude gebinten geven een nostaligsche sfeer. Er is plaats voor zo'n 80 stoelen. In de spotlights kan iedereen goed zien en horen hoe jullie elkaar eeuwige trouw beloven.

Kerkdienst


Zelfs dat kan bij ons op Hoeve Kindergoed onder onze double starshadetent!
Misschien hebben jullie wel helemaal geen zin om de hele dag onderweg te zijn en deze bijzondere dag helemaal vol te plannen.


Hebben jullie dan al nagedacht over een ceremonie en kerkdienst in één? Zo kan je de ceremonie vieren en tegelijk stil staan bij datgene wat jullie dag dat extra's geeft. De kerkelijke inzegening.
Alles bij elkaar zal dan ongeveer een uur duren, en zo heb je de rest van de dag de tijd om met elkaar te borrelen, te eten en te ontspannen.
Zo relaxed mogelijk, want dat is toch wat je wilt op zo'n dag?

Veel hoef je er niet voor mee te nemen? Op de Hoeve hebben wij een bankje en een knielbankje voor het bruidspaar, een katheder en geluid voor de dominee en natuurlijk stoelen voor al jullie gasten. Het enige wat jullie zelf regelen is de versiering.