Groepsaccommodatie sinds 1937
5 foto's

Prijzen en voorbeelden

Hoe werkt het en hoeveel kost het ongeveer?

Onze ideale bruiloft op de Hoeve

Trouwen kost veel geld. Alles waar “bruiloft- “voor staat kost drie keer zoveel, horen we vaak. Wij zijn niet duur, maar het kost inderdaad wel veel geld. Dat komt vooral omdat er heel veel tijd zit in alles goed voorbereiden. En we willen natuurlijk dat alles perfect voor elkaar is en perfect geregeld is. We hebben ondertussen al meer dan 120 bruiloften georganiseerd. Echt iedere bruiloft is anders. Daarom is het ook lastig om precies te zeggen wat het gaat kosten. Maar ondertussen hebben we wel geleerd waar onze bruidsparen en wijzelf blij van worden. Om je een beter inzicht te geven in wat een bruiloft bij ons ongeveer gaat kosten hebben we onze ideale bruiloft voor jullie verder uitgewerkt. Wanneer je van deze planning blij wordt en zin krijgt om te gaan trouwen gaat het wel goedkomen.

(Als je geen zin hebt om het hele verhaal te lezen maar toch benieuwd ben hier alvast de cliffhanger: Een complete bruiloft bij ons kost gemiddeld ongeveer €8500,00. Een eenvoudigere bruiloft kunnen we al regelen vanaf 5000,00. Veel goedkoper gaat dus niet lukken. En als je een uitgebreide weekendbruiloft met veel gasten gaat vieren, kunnen de kosten oplopen tot ongeveer €15000,00. Veel duurder wordt het dus niet.)

En dan nu ons overzicht van een ideale bruiloft op de Hoeve. Vanaf 11.00 uur is de aankomst van een kleine groep gasten zoals ceremoniemeesters (en bruidspaar) om de laatste dingen te regelen. Wij hebben alles natuurlijk al helemaal klaarstaan voor jullie, maar bij de laatste dingen moet je toch echt even helpen. Denk hierbij aan het neerzetten van de bloemen, ophangen van de decoratie en gewoon even je eigen spullen klaarzetten, vooral als jullie blijven overnachten.

Tussen 14.00 – 15.00 uur is de aankomst van de overige daggasten. Vaak komen jullie gasten uit het hele land. Dan wil je na een lange autorit dus even uitkreukelen, plassen, koffiedrinken en hoi zeggen (of kennis maken) tegen de rest van de gasten. Hier nemen we even de tijd voor. Zodat iedereen relaxed is als de bruiloft begint.

Rond 15.00 begint de ceremonie. Ik denk dat we dat gaan vieren in het bosje onder de eikenbomen. Lekker buiten, want dat is gewoon het gaafst. In overleg met jullie hebben wij alles klaargezet zodat jullie elkaar in een onvergetelijke -buiten-setting het ja-woord geven. Als het minder mooi weer is, kunnen jullie ook buiten trouwen onder onze grote dubbel-starshade tent in de boomgaard. Buiten, maar toch overdekt.

Na de ceremonie staan wij klaar met de glazen champagne zodat jullie samen kunnen proosten. En we snijden de taart aan. Die taart moet je trouwens zelf regelen. Of donuts, of Bossche Bollen. Of zakjes chips. We hebben het allemaal al voor bij zien komen. Of vraag je moeder om appeltaarten te bakken. Ook leuk, en zij zal de rest van de dag stralen door alle complimentjes. Nou ja, bedenk maar iets leuks. Wij helpen wel mee.

En nu borrelen! Het is ondertussen vier uur geweest, het officiële gedeelte zit erop. Tijd voor de borrel. Iedereen heeft wel eens een bruiloft meegemaakt met een slechte planning. Een benauwd zaaltje, net iets te veel mensen die je niet kent en veel te lange borrel. Dat wil jij niet. Dat willen wij niet. We zijn dus lekker buiten. Eindelijk echt even bijpraten. Of een spelletje doen. Ga lekker jeu-des boulen. Of sjoelen. Of tafelvoetbal spelen. Of bij de dieren kijken. Of foto’s maken. Maar niet te veel, want in een rijtje wachten tot je op de foto moet vinden je gasten niet echt leuk.

“Nog even over die borrel, wat hebben we eigenlijk in de bar?”
Overdag schenken we alle drankjes vanuit de buitenbar onder de hooiberg. Brand-bier en Uddelaer blond (da’s een soort Leffe, alleen dan plaatselijk en lekkerder) van de tap, van die grote kannen met fruitwater en limonade en natuurlijk gewoon koffie, thee, sap en frisdranken. En wijn. Gewoon lekkere wijn. We schenken helaas geen Chateau Petrus en Mouton-Rothschild. Maar ook niet van die vreselijke goedkope horecawijn. Ieder jaar kiezen we met onze wijnhandelaar mooie toegankelijke wijnen die iedereen kan waarderen. En als je echt specifieke wensen hebt moet je maar even roepen.

En daarbij borrelplankjes met simpele maar lekkere knabbels. Het echte eten komt straks, maar nu alvast wat warme grillworst en Zeeuws spek van de Green Egg, goeie kaasblokjes, groentesticks met yoghurtdip, zoutjes en nootjes. Ohja, die drankjes mag je de hele dag zelf bij de bar halen. Natuurlijk brengen wij je oma een kopje koffie en willen we even meelopen. En we zijn niet te lui om te serveren, maar zelf halen is gewoon beter voor de sfeer.

En dan nu eindelijk eten! Het diner: hoogtepunt, stresspunt, twijfelpunt. Lange tafels of juist buffet, tafelschikking of niet, kunnen die boeren eigenlijk wel koken? Om met die laatste vraag te beginnen: jazeker kunnen wij koken! Wij houden van buitenkoken, live-cooking, verse ingrediënten en smaak. Een beetje foodtruck-style, dus robuust en bourgondisch. Eerlijke producten, waarbij je ziet, snapt en proeft wat je eet. En daar dan blij van wordt. Wij doen alle catering zelf, kijk voor meer info over hoe en waarom bij het kopje “catering”.

We gaan lekker buiten eten. Niet te moeilijk met tafelschikking enz, gewoon lekker en losjes eten in de boomgaard. Op de tafels hebben we natuurlijk wel verse bloemetjes staan. En andere leuke versiering die jullie zelf hebben bedacht en gemaakt. Wij zijn ondertussen al 2 dagen bezig om het diner voor te bereiden. Echt koken met verse ingrediënten kost tijd. Wanneer dit voorbeeldmenu je aanspreekt, komt het met dat diner wel goed:

Lamsracks of lamsbout in kruidenkorst van eigen boerderij, de lekkerste!
Lekker gekruide gegrilde kippedijtjes met citroen en tijm van de Arkelandshoeve
Cote de boeuf van de Green Egg, eerst zacht gegaard, dan lekker hard afgegrild
In zijn geheel op eigen eikenhout zelf gerookte zalmzijdes
Portobellos, gevuld met geitenkaas, walnoten en gedroogde tomaatjes
Gegrilde aubergine met granaatappel, amandel en kerrieyoghurt
Gegrilde zoete maiskolven met honing en boter

En daarbij:
- Planken met versgebakken broden, kruidenboter, knoflook-kruidensaus, verse tomatensalsa, tapenade en humus
- Groene kropsla met tomaat, zwarte olijven en feta
- Kruidige couscousalade met ras el hanout, gepofte tomaat, rucola en amandel
- Gegrilde zomergroentes met balsamico en knoflook
- Salade van nieuwe aardappeltjes met bosui, augurk en gebakken spekjes of geroosterde aardappelpartjes met knoflook, zeezout en rozemarijn

We koken speciaal voor jullie. Dus maken wat jullie lekker vinden. Zeg het maar, en ik ga dat trouwens nog uitgebreid met jullie bespreken. Als dat meer vega (of volledig vega) mag zijn, doen we dat. Als jullie vooral spareribs met frietjes willen, doen we dat. Als jullie gasten dieetwensen hebben, houden we daar – waar mogelijk- rekening mee. Maar wat we niet doen is van die treurige oranje gemarineerde speklapjes op zo’n saaie rvs-BBQ gooien met een kwak aardappelsalade uit de emmer erbij.

Wat we wel doen: Afsluiten met een vers schepijsje van onze eigen ijscobakfiets. Lekker ijs, leuk voor de sfeer, niet te moeilijk en gewoon gezellig. En natuurlijk koffie of thee.

Even rust – rondlopen – nagenieten…

En feest!
Voor het feest komen er misschien nog extra gasten bij. Meestal tussen 20.00 en 20.30. (Hebben jullie trouwens ook nagedacht over een bruiloft met 1 groep gasten die de hele dag erbij blijven? Als dat qua gastenlijst en budget kan, is dat nog veel leuker en relaxter voor de sfeer van de dag.) Bij het feest ’s avonds moet het vooral gezellig zijn. Feliciteren, vrienden en bekenden zien, drankjes drinken en dansen. Of gewoon borrelen. Muziek is altijd leuk. Maar moet ’s avonds wel binnen in de feestzaal. Dan krijg je dus binnen meer een dansfeest, en buiten meer borrelsfeer. En dat werkt heel erg goed. Tijdens het feest gaan we rond met hapjes. Eenvoudig, maar wel wat je dan wil. Dus grote schalen met goeie bittergarnituur, met ook voldoende vega-keuze. En schalen met nacho’s. Die goeie, met veel gesmolten kaas, pepertjes en guacemole. En aan het einde van de avond een latenight-snack. Maak je eigen hotdogs of gewoon frietjes. Daar moet je nu misschien nog niet aan denken, maar tegen die tijd zal je ons dankbaar zijn.

“Het einde van de avond, hoe laat is dat eigenlijk?”
We sluiten het feest af rond 0.00. Ja, we weten dat jullie misschien nog veel langer door willen gaan. Maar voor een bruiloft is dat een mooie tijd om af te ronden. Gasten die van ver komen moet nog helemaal naar huis rijden, de mensen die hun nichtje als oppas thuis hebben zitten moeten naar huis en zelf ben je na zo’n dag vol aandacht, emoties, liefde en toespraken vaak ook best wel gaar. En voor onze buren willen we ook dat het uiterlijk rond die tijd rustiger wordt.

Er is heel veel mogelijk, en we kunnen echt een goed feest houden. Maar als echt denkt dat je met een grote groep tot diep na middernacht wil gaan knallen, dan moet je misschien even verder zoeken naar een mooie locatie waar dat wel kan.

Uitzwaaien, gasten naar huis sturen en met een kleine groep lekker blijven slapen
Nou, dat dus. Met alle gasten blijven slapen gaat niet passen en is ook niet leuk. Maar met een kleine groep (ergens tussen 20 – 50 gasten) blijven slapen is wel heel gaaf. Je kan dan na het feest nog rustig een drankje buiten bij de vuurkorf doen (zie je wel dat er veel mogelijk is?). Slapen doe je in 1 van de 10 slaapkamers op de Hoeve, buiten op het kampeerveld of in een hotel of B&B in de buurt. En de volgende dag lekker samen ontbijten, verhalen uitwisselen en nagenieten. Dat ontbijt maken wij wel even voor je. Eenvoudig maar precies wat je wil: Versgebakken broodjes en croissantjes, roerei met spekjes, Griekse yoghurt met vers fruit, kaas, brie en vleeswaren en veel koffie, thee en sap. En daarna spullen pakken, tenten opruimen, cadeaus inladen, bloemen en versieringen meenemen en lekker naar huis!

"En wat gaat al dat moois nou ongeveer kosten?"
De kosten voor een bruiloft zoals hierboven beschreven liggen tussen de €7500 en €12.000 afhankelijk van aantal gasten. Bij 30 daggasten en 80 avondgasten zal het rond de 8000,00 uitkomen, en bij 60 daggasten en 130 avondgasten en bijvoorbeeld een lunch met de daggasten voor de ceremonie zal het richting 11.000 gaan. Maar dan heb je een idee.

"Kan het niet wat goedkoper?"
Ja, dat kan. Als je op een doordeweekse dag bij ons trouwt hebben we meer plek, en dat kost dus wat minder. Dat zal zo’n €1000,00 in kosten schelen.

Je hoeft natuurlijk niet te blijven slapen. Zeker niet als jullie in de buurt wonen of liever in een hotel overnachten. Niet blijven overnachten na je bruiloft bespaart je ongeveer €500,00 – €1000,00

Zo is er dus al een hele gave bruiloft met hele goeie organisatie en lekker eten mogelijk vanaf ongeveer €5000,00

"Kan het trouwens ook duurder?"
Dat kan ook, maar dan moeten we even goed ons best doen. Ik bedenk er een paar:

Een heel weekend blijven. Bovenstaand voorbeeld gaat uit van 1 dag met 1 overnachting. Je kan ook van vrijdag tot zondag komen. Dan heb je nog meer tijd en ruimte voor je eigen invulling. Maar dan hebben wij een dag minder voor een ander bruidspaar. Dat gaan we natuurlijk niet helemaal doorberekenen, maar wel een beetje. Ga in dit geval uit van ongeveer €2000,00 extra kosten voor de locatie.

Een grote groep gasten de hele dag. De kosten voor jullie bruiloft bij ons bestaan uit “locatie & organisatiekosten” en cateringkosten. Wanneer je met 1 grote groep de hele dag bij ons bent zullen de kosten ook wat hoger uitvallen. Dit hangt natuurlijk af van het aantal gasten.