Groepsaccommodatie sinds 1937
5 foto's

Prijzen en voorbeelden

Hoe werkt het en hoeveel kost het ongeveer?

Onze ideale bruiloft op de Hoeve

Trouwen kost veel geld. Alles waar “bruiloft- “voor staat kost drie keer zoveel, horen we vaak. Wij zijn niet duur, maar het kost inderdaad wel veel geld. Dat komt vooral omdat er heel veel tijd zit in alles goed voorbereiden. En we willen natuurlijk dat alles perfect voor elkaar is en perfect geregeld is. We hebben ondertussen al meer dan 250 bruiloften georganiseerd. Echt iedere bruiloft is anders. Daarom is het ook lastig om precies te zeggen wat het gaat kosten. Maar ondertussen hebben we wel geleerd waar onze bruidsparen en wijzelf blij van worden. Om je een beter inzicht te geven in wat een bruiloft bij ons ongeveer gaat kosten hebben we onze ideale bruiloft voor jullie verder uitgewerkt. Wanneer je van deze planning blij wordt en zin krijgt om te gaan trouwen gaat het wel goedkomen.

(Als je geen zin hebt om het hele verhaal te lezen maar toch benieuwd ben hier alvast de cliffhanger: Een complete bruiloft bij ons kost gemiddeld ongeveer €10.000,00. Een eenvoudigere bruiloft kunnen we al regelen vanaf 7000,00. Veel minder gaat het dus niet worden. Met een groot uitgebreid diner met veel gasten, cocktails en andere extra's kunnen de kosten oplopen tot ongeveer €15000,00. Veel meer wordt het dus niet.)

En dan nu ons overzicht van een ideale bruiloft op de Hoeve. Vanaf 11.00 uur is de aankomst van een kleine groep gasten zoals ceremoniemeesters (en bruidspaar) om de laatste dingen te regelen. Wij hebben alles natuurlijk al helemaal klaarstaan voor jullie, maar bij de laatste dingen moet je toch echt even helpen. Denk hierbij aan het neerzetten van de bloemen, ophangen van de decoratie en gewoon even je eigen spullen klaarzetten, vooral als jullie blijven overnachten.

Tussen 14.00 – 15.00 uur is de aankomst van de overige daggasten. Vaak komen jullie gasten uit het hele land. Dan wil je na een lange autorit dus even uitkreukelen, plassen, koffiedrinken en hoi zeggen (of kennis maken) tegen de rest van de gasten. Hier nemen we even de tijd voor. Zodat iedereen relaxed is als de bruiloft begint.

Rond 15.00 begint de ceremonie. Ik denk dat we dat gaan vieren in het bosje onder de eikenbomen. Lekker buiten, want dat is gewoon het gaafst. In overleg met jullie hebben wij alles klaargezet zodat jullie elkaar in een onvergetelijke -buiten-setting het ja-woord geven. Als het minder mooi weer is, kunnen jullie ook buiten trouwen onder onze grote dubbel-starshade tent in de boomgaard. Buiten, maar toch overdekt.

Na de ceremonie staan wij klaar met de glazen champagne zodat jullie samen kunnen proosten. En we snijden de taart aan. Die taart moet je trouwens zelf regelen. Of donuts, of Bossche Bollen. Of zakjes chips. We hebben het allemaal al voor bij zien komen. Of vraag je moeder om appeltaarten te bakken. Ook leuk, en zij zal de rest van de dag stralen door alle complimentjes. Nou ja, bedenk maar iets leuks. Wij helpen wel mee.

En nu borrelen! Het is ondertussen vier uur geweest, het officiële gedeelte zit erop. Tijd voor de borrel. Iedereen heeft wel eens een bruiloft meegemaakt met een slechte planning. Een benauwd zaaltje, net iets te veel mensen die je niet kent en veel te lange borrel. Dat wil jij niet. Dat willen wij niet. We zijn dus lekker buiten. Eindelijk echt even bijpraten. Of een spelletje doen. Ga lekker jeu-des boulen. Of sjoelen. Of tafelvoetbal spelen. Of bij de dieren kijken. Of foto’s maken. Maar niet te veel, want in een rijtje wachten tot je op de foto moet vinden je gasten niet echt leuk.

“Nog even over die borrel, wat hebben we eigenlijk in de bar?”
Overdag schenken we alle drankjes vanuit de buitenbar onder de hooiberg. Hertog Jan bier van de tap, Leffe blond, radlers, 0.0 en eventueel biertjes naar keuze uit de fles, van die grote kannen met fruitwater en limonade en natuurlijk gewoon koffie, thee, sap en frisdranken. En wijn. Gewoon lekkere wijn. We schenken helaas geen Chateau Petrus en Mouton-Rothschild. Maar ook niet van die vreselijke goedkope horecawijn. Ieder jaar kiezen we met onze wijnhandelaar mooie toegankelijke wijnen die iedereen kan waarderen. En als je echt specifieke wensen hebt moet je maar even roepen.

En daarbij onze grote borrelplank boordvol lekkere dingetjes. Het echte eten komt straks, maar nu alvast turks brood met dips, verschillende kazen, serranoham, warme grillworst en Zeeuws spek van de Green Egg, groentesticks, peppadews, olijven, zoutjes en nootjes. Ohja, die drankjes mag je de hele dag zelf bij de bar halen. Natuurlijk brengen wij je oma een kopje koffie en willen we even meelopen. En we zijn niet te lui om te serveren, maar zelf halen is gewoon beter voor de sfeer.

En dan nu eindelijk eten! Het diner: hoogtepunt, stresspunt, twijfelpunt. Lange tafels of juist buffet, tafelschikking of niet, kunnen die boeren eigenlijk wel koken? Om met die laatste vraag te beginnen: jazeker kunnen wij koken! Wij houden van buitenkoken, live-cooking, verse ingrediënten en smaak. Een beetje foodtruck-style, dus robuust en bourgondisch. Eerlijke producten, waarbij je ziet, snapt en proeft wat je eet. En daar dan blij van wordt. Wij doen alle catering zelf, kijk voor meer info over hoe en waarom bij het kopje “Hoe wij koken”.

We gaan lekker buiten eten. Niet te moeilijk met tafelschikking enz, gewoon lekker en losjes eten in de boomgaard. Op de tafels hebben we natuurlijk wel verse bloemetjes staan. En andere leuke versiering die jullie zelf hebben bedacht en gemaakt. Wij zijn ondertussen al 2 dagen bezig om het diner voor te bereiden. Echt koken met verse ingrediënten kost tijd. Wanneer dit voorbeeldmenu je aanspreekt, komt het met dat diner wel goed:

Lamsracks of lamsbout in kruidenkorst van eigen boerderij, de lekkerste!
Lekker gekruide gegrilde kippedijtjes met citroen en tijm van de Arkelandshoeve

Make your own burger, simpel maar nog steeds het populairst want lekker

Bavette van de Green Egg, eerst zacht gegaard, dan lekker hard afgegrild

In zijn geheel op eigen eikenhout zelf gerookte zalmzijdes

Portobellos, gevuld met geitenkaas, walnoten en gedroogde tomaatjes
Spiesjes met halloumi, cherrytomaat en courgette
Gegrilde zoete maiskolven met honing en boter

En daarbij:
- Planken met versgebakken broden, kruidenboter, knoflook-kruidensaus, verse tomatensalsa, tapenade en humus
- Klassieke kropsla met tomaat, komkommer, rauwkost, croutons en een eitje
- Kruidige couscousalade met ras el hanout, gepofte tomaat, rucola en amandel
- Gegrilde zomergroentes met balsamico en knoflook
- Frietjes met mayo, want het is feest

We koken speciaal voor jullie. Dus maken wat jullie lekker vinden. Zeg het maar, en ik ga dat trouwens nog uitgebreid met jullie bespreken. Als dat meer vega (of volledig vega) mag zijn, doen we dat. Als jullie vooral spareribs met frietjes willen, doen we dat. En als je liever shared dining wilt kan dat natuurlijk ook. Of een varken aan het spit, of oesters. Als jullie gasten dieetwensen hebben, houden we daar – waar mogelijk- rekening mee. Maar wat we niet doen is van die treurige oranje gemarineerde speklapjes op zo’n saaie rvs-BBQ gooien met een kwak aardappelsalade uit de emmer erbij.

Wat we wel doen: Afsluiten met een vers schepijsje van onze eigen ijscobakfiets. Lekker ijs, leuk voor de sfeer, niet te moeilijk en gewoon gezellig. En natuurlijk koffie of thee.

Even rust – rondlopen – nagenieten…

En feest!
Voor het feest komen er misschien nog extra gasten bij. Meestal tussen 20.00 en 20.30. (Hebben jullie trouwens ook nagedacht over een bruiloft met 1 groep gasten die de hele dag erbij blijven? Als dat qua gastenlijst en budget kan, is dat nog veel leuker en relaxter voor de sfeer van de dag.) Bij het feest ’s avonds moet het vooral gezellig zijn. Feliciteren, vrienden en bekenden zien, drankjes drinken en dansen. Of gewoon borrelen. Muziek is altijd leuk. Maar moet ’s avonds wel binnen in de feestzaal. Dan krijg je dus binnen meer een dansfeest, en buiten meer borrelsfeer. En dat werkt heel erg goed. Tijdens het feest gaan we rond met hapjes. Eenvoudig, maar wel wat je dan wil. Dus grote schalen met goeie bittergarnituur, met ook voldoende vega-keuze. En schalen met nacho’s. Die goeie, met veel gesmolten kaas, pepertjes en guacemole. En aan het einde van de avond een latenight-snack. Maak je eigen hotdogs of gewoon frietjes. Daar moet je nu misschien nog niet aan denken, maar tegen die tijd zal je ons dankbaar zijn.

“Het einde van de avond, hoe laat is dat eigenlijk?”
We sluiten het feest af rond 0.00. Ja, we weten dat jullie misschien nog veel langer door willen gaan. Maar voor een bruiloft is dat een mooie tijd om af te ronden. Gasten die van ver komen moet nog helemaal naar huis rijden, de mensen die hun nichtje als oppas thuis hebben zitten moeten naar huis en zelf ben je na zo’n dag vol aandacht, emoties, liefde en toespraken vaak ook best wel gaar. En voor onze buren willen we ook dat het uiterlijk rond die tijd rustiger wordt.

Er is heel veel mogelijk, en we kunnen echt een goed feest houden. Maar als echt denkt dat je met een grote groep tot diep na middernacht wil gaan knallen, dan moet je misschien even verder zoeken naar een mooie locatie waar dat wel kan.

Uitzwaaien, gasten naar huis sturen en met een kleine groep lekker blijven slapen
Met een kleine groep (ergens tussen 20 – 35 gasten) blijven slapen is wel heel gaaf. Je kan dan na het feest nog rustig een drankje buiten bij de vuurkorf doen (zie je wel dat er veel mogelijk is?). Slapen doe je in 1 van de 10 slaapkamers op de Hoeve, buiten op het kampeerveld of in een hotel of B&B in de buurt. En de volgende dag lekker samen ontbijten, verhalen uitwisselen en nagenieten. Dat ontbijt maken wij voor je. Eenvoudig maar precies wat je wil: Versgebakken broodjes, warme croissantjes en chocoladebroodjes, Fries suikerbrood, roerei met spekjes, Griekse yoghurt met vers fruit, kaas, brie en vleeswaren en veel koffie, thee en sap. En daarna spullen pakken, tenten opruimen, cadeaus inladen, bloemen en versieringen meenemen en lekker naar huis!

"Wat gaat al dat moois nou ongeveer kosten?"
De kosten voor een bruiloft zoals hierboven beschreven liggen tussen de €7000 en €15.000 afhankelijk van aantal gasten. Bij 30 daggasten en 80 avondgasten zal het rond de 8500,00 uitkomen, bij 60 gasten de hele dag rond de 11.000 en bij 50 daggasten en 100 avondgasten en bijvoorbeeld een lunch met de daggasten voor de ceremonie zal het richting 12.000 gaan. Dan heb je een idee.

"En blijven slapen, wat kost dat ongeveer?"

Voor het slaaparrangement rekenen we minimaal 20 personen. Reken op ongeveer €1250,00 aan extra kosten. Dit is op basis van binnenslapen, gebruik van alle slaapkamers, bedlinnenpakket en uitgebreid ontbijt.

"Kan het niet wat goedkoper?"

Hmm, best lastig, maar we denken graag met je mee. Als je op een doordeweekse dag bij ons trouwt hebben we meer plek, en dat kost dus wat minder. Dat zal zo’n €500,00 in kosten schelen.

Je hoeft natuurlijk niet te blijven slapen. Zeker niet als jullie in de buurt wonen of als je je gasten zelf de overnachting ergens in de buurt laat regelen.

En eentje waaar je misschien niet gelijk aan denkt: minder gasten. Wanneer heb jij voor het laatst 100 personen op 1 dag gesproken? Da's echt een uitdaging. Nog eens kritisch naar je gastenlijst kijken kan er voor zorgen dat jullie je bruiloft echt vieren met de mensen die dichtbij jullie staan. En soms is wat kleiner dan veel fijner en intiemer.

"Ja, das duidelijk, nu even concreet alsjeblieft. Hoe gaan we verder?" 

Ik heb er zelf een hekel aan om bij een bedrijf langs te gaan als je geen idee hebt of je het wel kan/ wil betalen. Met bovenstaande voorbeelden kan je zelf denk ik redelijk goed inschatten of Hoeve Kindergoed de ideale trouwlocatie voor jullie kan zijn. Worden jullie er blij van, maak dan een afspraak. nemen we ruim de tijd (reken op ruim een uur) om alle wensen en ideeen met jullie door te nemen en om je onze Hoeve te laten zien. Daarna kunnen wij en uitgebreid voorstel voor jullie maken. Weten jullie gelijk hoe wij het voor ons zien, wat we gaan doen en wat dat gaat kosten.