Hoeve Kindergoed
Nijkerkerweg 47, 3853 NT Ermelo
0341 55 43 23 - info@hoevekindergoed.nl

Alle vragen die je wilt maar niet durft te stellen

MET antwoorden

Wie regelt de catering? Mogen wij ook alleen de locatie afhuren? Wat hebben jullie al aan versiering wat wij niet meer hoeven te regelen? Is er een back-up plan bij regen? Hebben jullie wel genoeg parkeerplekken? Kunnen jullie 200 gasten ontvangen? Mag onze favoriete wijn geschonken worden? Kunnen we blijven slapen?

Dit is nog maar een kleine selectie van vragen die we vaak krijgen. Eigenlijk wordt heel veel al duidelijk tijdens jullie eerste bezoek bij ons op de Hoeve. Maar misschien wil je daar wel helemaal niet op wachten en weten waar je nu aan toe bent. Mail of bel ons gerust met je vragen.

"Mijn vader en moeder namen de boerderij in de jaren zestig over. Koeien maakten plaats voor schapen, de wagens bleven sindsdien buitenstaan en de wagenloods werd kampeerboerderij voor schoolkampen, jeugdverenigingen en familieweekenden."

Hoi, wij willen trouwen en we verwachten 30 daggasten en 100 avondgasten, kunnen jullie alvast een schatting maken van de kosten en een prijsopgaaf sturen?

Omdat iedere bruiloft weer anders en uniek is kunnen wij op deze vraag vaak niet direct antwoord geven. Het hangt af van jullie wensen en ideeën en nog meer factoren. Daarom ontvangen we jullie graag eerst op de Hoeve zelf. Om kennis te maken, om jullie liefdesverhaal te horen en om jullie sfeer te laten proeven. In onze eerste ontmoeting komen er genoeg vragen boven en bespreken we het programma. Aan de hand daarvan maken we een voorstel speciaal voor jullie met alles wat we besproken hebben en kunnen we gerichter een prijsindicatie geven.

Wie regelt de catering?

Dat regelen we samen. Wij regelen de catering, maar nooit zonder overleg met jullie. Wij luisteren graag naar jullie wensen en ideeën en gaan om de tafel met jullie om samen tot een mooi plan te komen. Het fijne aan het feit dat wij de volledige catering op ons nemen is voor jullie en jullie gasten dat jullie volledig ontzorgd worden. Geen 'gedoe' meer voor de tijd met waar je nog aan moet denken en al helemaal geen 'gedoe' op de dag zelf. Want dat is aan ons. Maar nogmaals.. wij luisteren hierin graag naar jullie wensen. We kunnen veel realiseren.

Mogen we ook zelf de catering regelen?

In overleg kunnen we altijd kijken welk deel jullie op je nemen. Misschien heeft je moeder wel de lekkerste appeltaart van de hele wereld. Of sta jij bij je vrienden bekend om je geweldige kruidenboter, of vind je het leuk om met je vrienden een dagje naar Duitsland te rijden voor speciaalbier. Geef het bij ons aan. Wij hebben altijd een duidelijk beeld waarom iets niet kan, of waarom iets juist een fantastisch idee is.

Mogen we oma's servies meenemen?

Zeker! Maar gelukkig zijn wij als trouwlocatie hier ook goed op voorbereid. We hebben genoeg champagneglazen, wijnglazen, bierglazen, gebaksschoteltjes, bestek, borden, noem het maar op. Je hoeft dus zelf nergens mee te slepen.

(Help!) Ome Henk wil zingen op de bruiloft?

Wanneer en waar wil je muziek hebben?

Ceremonie - We hebben een mobiele box die we overal neer kunnen zetten. Hier kan je, je telefoon, tablet of laptop met bluetooth op aansluiten en kan je zo je Spotify-lijstje aanzetten. Ook zit er een microfoon bij voor als één van de gasten nog een sappig verhaaltje over jullie wil vertellen. Misschien wil je beste vriendin wel zingen, we hebben een microfoon, maar kan me voorstellen dat je dit perfect geregeld wil hebben. Laat dan even weten wat je wil gebruiken of wat je zelf mee kan nemen.

Muziek tijdens de borrel/het diner - Buiten staan de mobiele boxen, op welke plek je maar wilt. Dit vooral om een gezellig achtergrond muziekje te hebben op het terras. Ook hier is het een kwestie van je telefoon of laptop inpluggen en zo heb je een gezellige sfeer tijdens je borrel of diner. 

Tijdens het Feest - Hiervoor hebben jullie waarschijnlijk al een te gekke DJ of een gezellige band in gedachten. We snappen dat een DJ vaak zijn eigen apparatuur mee wil nemen maar toch moet dat in overleg gebeuren. We laten de muziek graag over onze eigen boxen galmen. Die zijn afgesteld op hoe wij het hier graag hebben ivm. muziekoverlast. Zelfs hier in het buitengebied hebben we buren. Mag de muziek dan niet hard? - geloof ons, het is een prachtig volume wat er geproduceerd wordt. Feestwaardig. Maar zo bewaken wij de grens hier. We hebben graag even contact met de DJ, dat is voor beiden het makkelijkst.

En voor de band dan? Wij bellen van te voren even met de band die jullie uitgenodigd hebben om te overleggen wat zij hebben en wat wij hebben. Omdat elke band weer anders is hebben wij daar niet veel voor in huis. Door contact te hebben weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Zo krijg je niet van: 'Maar we dachten...'

En nog meer vragen...

Hoe laat moet het stil zijn? 

Wij hebben er een hekel aan om precies 00.00 de TL-lichten aan te knallen en hiermee de hint te geven dat het feestje over is. Wel is om 00.00 helaas een einde gekomen aan jullie prachtige dag en gaat de muziek uit. Als jullie blijven slapen hoeven jullie ook niet meteen de pyjama's aan te doen en naar bed te gaan. Ga gerust buiten nog nakletsen rond een vuurtje met een drankje.

Mogen we zelf versieren en aankleden?

Als je al een partner hebt liever niet.. wij zijn niet verantwoordelijk voor wie jullie gasten mee naar huis nemen.

Als het gaat om versieren aan decoratie; Yes, graag zelfs! De basis hebben wij al staan. We hebben genoeg (perzische) kleden, de leukste stoeltjes, we hebben kleedjes voor het frisse windje 's avonds, heathers en kruiwagens of zinken teilen voor flesjes bier met ijsklonten. Wanneer jullie op 'jullie dag' aankomen dan hebben wij al veel staan.

Het is wel gezellig als jullie zelf slingers, potjes en bloemen verzorgen. Bloemen doen al heel veel aan sfeer en uitstraling. Wij hebben qua versiering geen standaard pakket. Omdat we zien dat iedereen een totaal andere smaak en beeld hierbij heeft. Maar ook omdat onze bruiden dat toch vaak zelf leuk vinden om te doen. En hoe leuk is het als jullie gasten zeggen: 'Dit is echt typisch hun'  Maar goed, als jullie al leuke en gezellige gasten meenemen ter decoratie is de helft al gewonnen toch?

Oh nee, het regent..

Helaas hebben wij het weer niet in de hand. 's Ochtends doen we altijd met het personeel een zonnendans, maar helaas geen garantie gegarandeerd. 

Mocht het toch tegen zitten dan kunnen we met de ceremonie in het bos altijd uitwijken naar de ceremonie onder onze Double-starshade-tent. En ook dat kan superleuk en gestyled zijn, check de foto's maar eens. Mocht het echt slecht weer zijn? Dan gaan we het Ja-woord gewoon binnen geven. Mogelijkheden genoeg dus!

Hoeveel tafels en stoelen hebben jullie?

Genoeg voor jullie en jullie gasten. Het diner en het feest kan tot maximaal 100 personen. Wij zorgen dan ook dat er genoeg tafels en stoeltjes zijn. We hebben buiten picknicktafels staan, binnen hebben we tafels staan en we hebben nog tafels om bij te zetten. Daarnaast hebben we nog statafels voor binnen en voor buiten.

Ook voor de ceremonie of voor jullie kerkdiensten hebben we fancy klapstoeltjes en bijzetbankjes en strobalen. Genoeg om met z'n allen te luisteren naar jullie Ja-woord!

Is er genoeg parkeerruimte?

Zeker, we hebben twee grote parkeermogeljkheden. Eentje naast de feestzaal en dichtbij de boomgaard, ook wel de VIP-parkeerplaats genoemd, voor circa 15 auto's. Altijd handig voor opa, oma, ouders, de DJ en jullie zelf! De tweede is heel dichtbij, maar een oprit verder en biedt mogelijkheid voor wel 60 tot 80 auto's. Je stapt uit en loopt direct het terrein op. Genoeg parkeerplekken voor jullie gasten dus. 

Wij hebben een favoriete wijn, kan deze ook geschonken worden die dag?

Ja hoor, leuk juist als jullie eigen inbreng hebben. Wij hebben hier zelf een wijn die we speciaal uitzoeken met verschillende redenen in het achterhoofd. Past de wijn bij het eten, de temperatuur en is de wijn gangbaar voor al jullie gasten. Laat ons gerust mee proeven.. uhm.. denken.

Onze gasten komen van ver, kunnen ze blijven slapen?

Ja gezellig en vooral, samen met jullie! Naast dat wij een trouwlocatie zijn, zijn we ook altijd een groepsaccomodatie geweest voor scholen en onvangen we nog steeds families en vrienden voor een weekendje weg. We hebben twee gebouwen, De Deel en de Eikenkamp met bij elkaar zo'n 30 bedden verdeeld over een aantal slaapkamers met comfortabele boxsprings. Ook hebben we ouderwetse bedstedes en een veldje waar je ouders met hun caravan kunnen staan, of die vrienden met de camper of gewoon een tentje. Dan de volgende ochtend met z'n allen nog ontbijten en het feest is compleet.

Dit is zomaar een greep uit de vragen die we vaak krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail of bel ons dan gerust, dan kijken we er samen even naar!
 

Controleer de beschikbaarheid

Kijk in onze agenda wanneer er plek is.