Hoeve Kindergoed
Nijkerkerweg 47, 3853 NT Ermelo
0341 55 43 23 - info@hoevekindergoed.nl

Groepsaccommodatie sinds 1937

Hoeve Kindergoed is de boerderij die door opa Hendrik in 1937 is gebouwd op het erf dat toen al tijden in de familie was. Hij maakte er samen met zijn gezin een moderne gemengde Veluwse boerderij van met kippen, varkens, paarden en vooral melkkoeien. In de jaren 60 werden in de oude wagenloods de eerste zomerkampen georganiseerd voor “bleekneusjes uit de grote stad”. Wagens uit de schuur, bedjes erin en een week in de Ermelosche buitenlucht op kracht komen met sport, spel en gezond en lekker eten.

"Mijn vader en moeder namen de boerderij in de jaren zestig over. Koeien maakten plaats voor schapen, de wagens bleven sindsdien buitenstaan en de wagenloods werd kampeerboerderij voor schoolkampen, jeugdverenigingen en familieweekenden."

Koeien maakten plaats voor schapen

Sinds 2010 loop ik (Hartger) na een woelige studietijd in Nijmegen (uiteindelijk iets met arbeidsrecht gedaan) weer rond op het ouderlijk erf. Niet -langer- van plan om advocaat te worden. In 2013 vierde het eerste pionier-stel hun bruiloft bij ons. Helemaal zelf geregeld. Beetje rommelig maar wel erg gezellig.

Sindsdien is het hard gegaan. In 2014 werden wij een officiële trouwlocatie. Ieder jaar kwamen er meer bruiloften bij.

En ieder jaar leerden wij beter dat wij eigenlijk heel goed zijn in gastvrijheid, of dat nu een bruiloft, bedrijfsuitje of familieweekend is. De voorbereiding, organisatie, de catering en gewoon geweldige feesten organiseren.

Dat is waar we goed in zijn, en waar we blij van worden.

En “We”, dat zijn:

Hartger. Boer, jurist, kok, weddingplanner. Bedenker van alle woeste plannen op de Hoeve. Probeert het ook allemaal uit te voeren.

Henriette. Boekhoudmevrouw. Stuurt facturen, regelt geldzaken en regelt regelzaken. En maakt in haar andere leven geweldige foto’s. Van dingen, van mensen, van dieren, van lekker eten.

Maarten. Chef buitendienst. Zat het liefst de hele dag in de kruiwagen, als er maar iemand was om te duwen. Regelt alles buiten. Tuinonderhoud, dieren voeren, schilderwerk, klusjesman. Feyenoordfan.

Aron. Chef keuken en klusjesman. Smaakverfijner. Bedenkt, bestelt en maakt het heerlijke eten. Kijk eens rond en zie het prachtige schilderwerk. Ook dit komt van zijn hand. Een alleskunner. 

Wendy. Chef duizendpoot. Zorgt dat alles op voorraad is, op de juiste plek staat, de bedden er tip top uit zien en saust, schildert en behangt wat af. 

Michelle. Chef computer en gastvrouw. In de voorbereiding niet achter de computer weg te slaan voor de planningen. Tijdens de dag zelf het aanspreekpunt van de bruiloften. 

Naast bovenstaande team werken we met nog veel meer vaste toppers. Willeke, Quincy, Emma, Saskia, Milan, Triuna, Light, Patrick en Auke. helpen ons het hele jaar door in de keuken, bij het schoonmaken, in de bediening en op de boerderij bij de schapen.

Samen proberen we van Hoeve Kindergoed een ouderwetse Hoeve van de toekomst te maken. In mijn visie ligt deze toekomst niet in grote stallen vol treurvarkens, kooikalveren en megamaisvelden. Maar juist de combi van een Hoeve op oude familiegrond, een geweldig erf met houtwallen, extensieve schapenhouderij met heerlijk lamsvlees en keuteldiertjes zoals onze pony’s, buitenvarkens en scharrelkipjes. En nog steeds alle faciliteiten voor de moderne bleekneusjes uit de stad, voor jullie dus.