Hoeve Kindergoed
Nijkerkerweg 47, 3853 NT Ermelo
0341 55 43 23 - info@hoevekindergoed.nl

Bezienswaardigheden

Ermelosche Heide

Een weekendje in Ermelo! maar wat is daar nou eigenlijk allemaal te beleven? Verken de Ermelosche Heide vol historische bezienswaardighen. Zo kom je tijdens je wandeling door dit uitgestrekte natuurgebied onder andere grafheuvels tegen en zo nu en dan sporen van het Romeinse marskamp. Bezoek ook eens de Schaapskooi, een van de grootste van nederland, of ga langs bij het bezoekerscentrum, hier vindt je veel informatie over de schaapskooi, de schapen, bijen en de natuur in de omgeving.

Klimbos

Een geweldig uitje met je vrienden, maar ook geschikt voor het hele gezin! Klauter over touwbruggen, door netten en tokkel naar de overkant. Klimbos Ermelo heeft ook een uitgebreid zipline parcours. 

Paintballen

Een heerlijk actief uitje waarbij je je energie goed kwijt kunt! En omdat dit ook bij strand horst ligt kun je een dagje paintballen goed combineren met andere activiteiten op strand Horst!

Strand Horst

Op minder dan 5km afstand bevindt zich strand Horst! Hier kun je heerlijk genieten van het strand en het water. Zwemmen, zonnen surfen, golfen, wandelen, fietsen; geniet van een dagje op en rondom strand Horst! 

Fietsen!

Als er één plek geschikt is voor fietsen dan is het wel Ermelo. Of je nu door de bossen, over de heide of langs het water wil fietsen, het kan hier allemaal. 

Er ligt een prachtig fietsroutenetwerk en door middel van de fietskaarten of fietsrouteplanner kun je de mooiste routes uitstippelen. Ook zijn er genoeg mooie plekjes om even een pauze te nemen en te genieten van de prachtige omgeving. En er zijn diverse restaurants en cafe's op de route voor een welverdiende tussenstop.

Wijngaard Telgt

Misschien niet heel handig als je met kinderen bent, maar als vriendenuitje is het ideaal! Je kunt bij Wijngaard Telgt terrecht voor rondleidingen, excursies en wijnproeverijen en diverse arrangementen. Of gewoon even voor een glaasje wijn in de natuur op het wijnterras!

Museum het Pakhuis

Museum het Pakhuis brengt de geschiedenis van Ermelo en omgeving tot leven. Het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe! Aan het Molenaarsplein liggen twee geweldige cafés; De Veluwe en De Molenaer. Na een museum is een bezoek aan een van beide cafés een gezellige afsluiting van de dag! Maar eerst nog lekker Italiaans eten bij Restaurant Pasto, ook aan de Molenaarsplein!